Asset Publisher
Warsztaty kulinarne z seniorami zajęcia edukacyjne nt. żywności pochodzenia leśnego
W dniu 11 września br. odbyły się warsztaty z seniorami pod nazwą: "Warsztaty kulinarne z seniorami zajęcia edukacyjne nt. żywności pochodzenia leśnego"
Poza integracją w trakcie gotowania była także nauka. Uczestnicy nie tylko wspólnie uczyli się nowych przepisów, ale także pogłębiali swoją wiedze o właściwościach produktów i żywności pochodzenia leśnego. Seniorzy ćwiczyli swoje umiejętności, wymieniali się doświadczeniami w zakresie gotowania oraz poznawali nowe techniki kulinarne.
Jednym z elementów warsztatów kulinarnych było przygotowanie podpłomyków z leśnymi dodatkami- królowały tutaj podgrzybki w postaci musu oraz pesto z czosnku niedźwiedziego. Głównym daniem był gulasz z dziczyzny z dodatkiem kluseczek przygotowanych przez uczestników warsztatów.
Dużym zainteresowaniem cieszyły się również artykuły marki "Dobre z lasu", przygotowane na specjalnym stanowisku- soki oraz konfitury z owoców pochodzących z drzew i krzewów leśnych, napary ziołowe oraz ciasteczka żołędziowe.